Läkarintyg Körkort Alkohol/Alkolås och Droger

Vad ska jag ta med mig?

    • Legitimation
    • Glasögon (om du använder det)
    • Lista på läkemedel, om du tar några regelbundet

Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag

För pris se tabell nedan

Artikel Pris
Inskrivning för provtagning 2000 kr
Pris per alkoholprovtagning 1000 kr
Pris per drogprovtagning 1500 kr
Slutsamtal 2000 kr
Inskrivning för alkolås 2900* kr

*Inkluderar mottagningsbesök, blodprov och urinprov

Körkortsmottagning Alkohol, Droger & Rattlås.
Reglerna och villkoren runt körkortstillstånd och rattlås kan vara svåra att förstå: maila oss eller ring så hjälper vi till och förklarar.

 

Vad är det för läkarintyg?
Läkarintyg avseende alkohol eller narkotika riktat till transportstyrelsen.
Transportstyrelsen kan kräva att du styrker att du är nykter och drogfri med ett läkarintyg. Detta bygger på att du träffar en av våra specialistläkare samt lämnar särskilda blod och urinprov där man kan påvisa spår av alkohol och narkotika. Hur många prov du behöver ta framgår i det papper du fått från Transportstyrelsen.

 

Hur går det till?
Först är du välkommen till en av våra mottagningar för att starta din provperiod. Ta med dig alla papper du fått hemskickade så går vi igenom dom tillsammans och planerar.
Observationstiden: under det kommande månaderna får du lämna ett antal prover med kort varsel, hos oss eller på något av våra labb.
Därefter bokar vi ett avslutande möte med en särkilt kvalificerad läkare, ni går igenom provsvaren och några frågor. Vi gör klart ditt intyg och skickar till transportstyrelsen.

 

Körkort med alkolås
Istället för att bli av med körkortet kan du ansöka om ett körkort med villkor om alkolås. Villkorstiden är ett eller två år. Detta är möjligt om ditt körkort återkallas på grund av rattfylleri eller grovt rattfylleri. På samma sätt som vid intyg om nykterhet ingår regelbundna läkarkontroller med provtagning. Du får installera ett godkänt alkolås, vi kan hjälpa dig hitta rätt, och för att starta och köra bilen får du blåsa i alkomätaren.
Om villkorskraven inte uppfylls får du inte längre delta och det villkorade körkortet dras in.

 

När villkorstiden är slut, får du ansöka om körkortstillstånd för att få ett nytt körkort utan villkor om alkolås. Tänk på att påbörja provtagningar och läkarbesök i god tid inför ansökan.

 

Läkarintyg avseende alkohol eller narkotika riktat till transportstyrelsen.
Alla våra prover analyseras av godkända ackrediterade laboratorier och lämnas under övervakning. Vi samarbetar med flera laboratorier över hela landet. Våra läkare är specialister och vana vid att utfärda intyg till transportstyrelsen.