Läkarintyg Inställd Resa

Stockholm

08-512 588 00

Helsingborg

040-222 272

Vad ska jag ta med mig?

    • Legitimation
    • Eventuella journalanteckningar för sjukdomen

Pris Stockholm

800 kr inkl moms

Pris Helsingborg

1000 kr inkl moms

Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag

Vad är det för intyg?

Om du har bokat en resa och plötsligt blir sjuk så kan detta täckas av ditt försäkringsbolag. Ibland ingår sådant avbeställningsskydd i hemförsäkringen, ibland krävs en tilläggsförsäkring för att avboka. Om du har betalat din resa med ett kreditkort ingår också ofta reseförsäkring. Vi råder dig att alltid kolla upp ditt försäkringsskydd innan du bokar en resa. Försäkringsbolagens motkrav för ersättning för en avbeställs resa är ett signerat läkarintyg.

 

När behövs läkarintyg för inställd resa?

Försäkringarna omfattar oftast både om du själv eller någon till dig nära anhörig blir sjuk. Som nära anhörig räknas barn, din partner eller föräldrar. För att du ska ha möjlighet att få tillbaka pengarna måste sjukdomen varit hastigt påkommen och oförutsedd, inklusive olycksfall. Vilka tillstånd som hindrar resa varierar med vilken aktivitet under resan som är planerad, en till synes banal förkylning som du tex fortfarande kan arbeta med, kan hindra dig från en dykresa. Vidare kanske ditt barn inte mår så dåligt av en vattkoppsinfektion, men resa kan vara olämpligt pga smittrisken.

 

När vi ska utfärda ett läkarintyg behöver vi träffa och undersöka den som drabbats av sjukdomen eller olyckan. Om ni sökt vård på annan plats innan oss är det bra om ni kan ta med eventuella journalanteckningar, laboratorieresultat eller röntgensvar så vi kan skriva ett så bra intyg som möjligt. Om ni har sökt vård men inte fått med er något material kan vi också rekvirera detta. Det är förstås bra om vi får träffa den sjuke tidigt i förloppet, innan sjukdomen läkt ut, så vi har så mycket objektivt att gå på som möjligt. Vi har ofta möjlighet att erbjuda besök samma dag. Vi kan hjälpa till i kontakten med ditt försäkringsbolag, om så krävs. Den slutgiltiga bedömningen om ersättning görs av försäkringsbolaget.

 

Du kan alltid under alla omständigheter ringa oss och diskutera ditt fall.

Det senaste vår från blogg

Resa

Dykmedicin! Föreläsning i kväll med Dr.Aulin & Dr.Kriisa
I kväll har vi den stora glädjen att tipsa om en föreläsning om dykmedicin på dykskolan Oceanic Tech, våra E.D.T.C . . .

Resa

YKB: Hinner alla få sitt yrkesbevis?
Transportstyrelsen kom i slutet av Januari ut med siffror som visar att bara drygt 10% av Sveriges 110 000 berörda . . .

Resa

Zikaviruset: ska jag resa om jag är gravid?
Skrivet av: Jacob Rosenholm Bild: ECDC Många ringer oss och frågar om det är säkert att resa till länder där det . . .