Läkarintyg Adoption

Vad ska jag ta med mig?

    • Legitimation
    • Glasögon (om du använder det)
    • Lista på läkemedel, om du tar några regelbundet

Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag

Vad är det för intyg?

Att besluta sig för adoption är ett stort och spännande beslut. Både Socialstyrelsen och myndighet eller organisation i aktuellt land brukar begära ett läkarintyg. VI hjälper dig gärna med det. Vilka krav som ställs från utlandet varierar men oftast vill man utesluta handikappande sjukdomstillstånd. HIV-test är ett väldigt vanligt krav, inklusive av Socialstyrelsen. Om du har möjlighet att lämna blodprov samma dag som du kommer till oss kan intyget vara klart redan två dager efter.

 

Då dina handlingar skall skickas utomlands måste de signeras av en Notarius Publicus som bekräftar handlingarnas äkthet. För att underlätta för dig samarbetar vid med Notarius Publicus Gabriel Rudbeck på Sveavägen 24. Eftersom de känner oss sedan tidigare går det snabbare för dem att bekräfta läkarintygets äkthet. Mer info hittar du här.

Det senaste vår från blogg

Resa

Dykmedicin! Föreläsning i kväll med Dr.Aulin & Dr.Kriisa
I kväll har vi den stora glädjen att tipsa om en föreläsning om dykmedicin på dykskolan Oceanic Tech, våra E.D.T.C . . .

Resa

YKB: Hinner alla få sitt yrkesbevis?
Transportstyrelsen kom i slutet av Januari ut med siffror som visar att bara drygt 10% av Sveriges 110 000 berörda . . .

Resa

Zikaviruset: ska jag resa om jag är gravid?
Skrivet av: Jacob Rosenholm Bild: ECDC Många ringer oss och frågar om det är säkert att resa till länder där det . . .