Läkarintyg Körkort med diagnos

Vad ska jag ta med mig?

    • Legitimation
    • Glasögon (om du använder det)
    • Lista på läkemedel, om du tar några regelbundet

Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag

ADHD, ADD, Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska tillstånd.
Om du har en diagnos som till exempel ADHD, DAMP eller Aspergers syndrom är det i de flesta fall inga problem att få körkortstillstånd, men Transportstyrelsen kräver att du lämnar in ett läkarintyg. Tillsammans med vår specialistläkare går ni igenom de frågor som Transportstyrelsen har och sedan skickar vi in ett intyget som beskriver ditt tillstånd.
Inför ditt besök behöver du hämta in underlag för bedömningen, så som dina journaler och tidigare utredningar. Ta med allt material till oss, det ger det bästa förutsättningarna för ett bra intyg.

 

Ring eller maila oss för att boka en tid

 

Kostnad 1900

 

Vissa fall med till exempel svår störning av impulskontroll eller om tillståndet är kombinerat med missbruk eller kriminalitet kan innebära att du inte bedöms lämplig att ha körkort. Medicinering av dessa tillstånd sker ibland med centralstimulerande läkemedel, till exempel amfetamin. Om behandlingen fungerar bra och sköts på det sätt som en läkare ordinerat innebär detta oftast att det blir lättare att få körkort. Allvarliga så kallade kognitiva störningar av uppmärksamhet, omdöme eller minne kan innebära att du inte får ha körkort.

Det senaste vår från blogg

Resa

Dykmedicin! Föreläsning i kväll med Dr.Aulin & Dr.Kriisa
I kväll har vi den stora glädjen att tipsa om en föreläsning om dykmedicin på dykskolan Oceanic Tech, våra E.D.T.C . . .

Resa

YKB: Hinner alla få sitt yrkesbevis?
Transportstyrelsen kom i slutet av Januari ut med siffror som visar att bara drygt 10% av Sveriges 110 000 berörda . . .

Resa

Zikaviruset: ska jag resa om jag är gravid?
Skrivet av: Jacob Rosenholm Bild: ECDC Många ringer oss och frågar om det är säkert att resa till länder där det . . .